Amsterdam na 13 jaar weer terug in de hoofdstad

De middelgrote, elegante Amsterdam is in het jaar 2000 in de vaart genomen. Op 29 mei 2001 bezocht het schip voor de eerste keer en op 19 mei 2006 nogmaals.

Amsterdam na 13 jaar weer terug in de hoofdstad

Op 22 januari 2019 vertrok de Amsterdam vanuit Fort Lauderdale in Florida op haar jaarlijkse Wereldcruise van maar liefst 113 dagen. Na onder andere Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië en India verkend te hebben, legt het schip op 26 april, de dag voor Koningsdag, aan in de haven van naamgever Amsterdam.
In 1958 voerde Holland America Line haar eerste ‘Grand World Voyage’ uit. De s.s. Statendam IV voer toen in 110 dagen van New York City de hele wereld over. Het cruiseschip bezocht onder andere Bali, Zanzibar, Colombo, Lissabon en Dakar. In 2019 is het de 55e Wereldcruise die Holland America Line uitvoert. Deze reis ging al naar 45 havens in Zuid-Amerika, Paaseiland, Pitcairneilanden en eilanden in de Stille Zuidzee, Nieuw-Zeeland, Australië en Azië met stops in Indonesië, Singapore, Sri Lanka en India. Vervolgens voer het schip verder naar Oman en Jordanië, om via het Suezkanaal in Europa aan te komen. De Amsterdam zet nog koers naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, voordat het naar Fort Lauderdale terugkeert. De Amsterdam (1.380 passagiers) bezoekt tijdens haar Wereldcruise diverse UNESCO werelderfgoederen, organiseert thema-avonden en brengt lokaal entertainment aan boord.

MS Amsterdam in Amsterdam

De middelgrote, elegante Amsterdam is in het jaar 2000 in de vaart genomen. Op 29 mei 2001 bezocht het schip voor de eerste keer en op 19 mei 2006 nogmaals. Op 26 april 2019, de dag voor Koningsdag, legt het schip na dertien jaar opnieuw hier aan. Tijdens de exclusieve avond in Amsterdam hebben de passagiers de mogelijkheid het Rijksmuseum te bezoeken. De twee bedrijven met een trotse Nederlandse geschiedenis zijn in 2016 een samenwerking aangegaan. De Wereldcruise passagiers betreden op vrijdagavond na sluitingstijd het Rijksmuseum en genieten daar van privé-rondleidingen.

Passagiers aan boord van de Wereldcruise hebben tientallen verschillende nationaliteiten en zijn vaak gasten die zoveel mogelijk havens in de wereld willen zien. Daarom wordt per Wereldcruise bekeken welke nog niet bezochte havens aan de route toegevoegd kunnen worden.

,