Hoe kan ik de cruise terminal bereiken?

De terminal is uitstekend te bereiken via openbaar vervoer, auto of taxi. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de bereikbaarheid van de terminal.

Bereikbaarheid cruise terminal Amsterdam

Met het openbaar vervoer

Wij adviseren u, wanneer u in de gelegenheid bent, met het openbaar vervoer naar de terminal te reizen.
De cruise terminal ligt vlakbij Amsterdam Centraal Station op ongeveer 15 min lopen. Wanneer u het station aan de Noordzijde (kant van het IJ) verlaat gaat u rechtsaf en loopt u in oostelijke richting. In de meeste gevallen kunt u het cruiseschip in de verte al zien liggen. De ingang van de terminal bevindt zich naast het Movenpick Hotel.

Vanaf het Centraal Station kunt u ook gebruik maken van tram 26 richting IJburg, u stapt uit bij de eerste halte ‘Muziekgebouw/Bimhuis’.
Ongeveer elke tien minuten vertrekt er een tram vanaf het Centraal Station (voorkant linkerzijde)
naar de terminal.

Met de auto

De terminal is ook uitstekend bereikbaar en de parkeermogelijkheden zijn goed verzorgd. Plan uw reis van tevoren via een routeplanner om eventuele files te ontlopen. Let op; de Piet Heintunnel is afgesloten tot en met 20 september 2022. Zie de aangepaste routebeschrijving.

Met de taxi

U kunt met de taxi naar de terminal reizen. Taxi’s staan voor het Centraal Station.
Voor een taxirit moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 7,50 en € 12,50.
Let op: een taxirit van of naar Schiphol kost tussen de €40 en €60. Wanneer u veel meer moet betalen dan dat, meldt dit direct bij het team van Cruise Port Amsterdam.