Klik hier Reactie Cruise Port Amsterdam op de Raadsinformatiebrief

Hoe werkt het inchecken?

Inchecken bij Cruise Port Amsterdam is makkelijk en eenvoudig. Ga goed voorbereid op cruise en lees onderstaande tips goed door. Zo weet u zeker dat de vakantie een comfortabele start heeft.

Inchecken bij Cruise Port Amsterdam

Afgeven van bagage

Het inchecken begint met het afgeven van uw bagage. Hiervoor volgt u in de lobby de borden ‘Baggage Drop-off’.
Deze bevindt zich in de meeste gevallen aan de linkerzijde. Voor de ingang van de terminal staan ‘porters’, te herkennen aan een geel vestje, die u met uw bagage kunnen assisteren. Het is belangrijk dat u uw bagage (bij voorkeur thuis) goed heeft gelabeld. In de meeste gevallen krijgt u labels van uw reisagent/rederij. Bevestig deze duidelijk zichtbaar en stevig aan uw koffer of tas.

Voorziet een rederij niet in labels zorg dan zelf voor labels waarop u contactgegevens zijn genoteerd. Het liefst met een telefoonnummer waarop u te bereiken bent. Is uw koffer niet gelabeld of heeft u geen labels van de rederij ontvangen dan is hiervoor in de terminal een ruimte gecreëerd om hierin te voorzien. Volg hiervoor de borden ‘Unlabelled baggage’. Vraag uw reisagent of kijk op de website van de rederij wat u mee mag nemen aan boord.

LET OP! Vergeet niet uw paspoort / ID kaart en reispapieren mee te nemen. Laat deze niet achter in uw koffer. Eenmaal afgegeven krijgt u uw koffer pas aan boord van het schip weer terug. Een paspoort / ID kaart heeft u nodig om in te checken.

Inchecken

Na het afgeven van de bagage vervolgt u de aangegeven looproute. Deze brengt u naar het Main Deck om in te checken. Hostesses vangen u hier op en helpen verder. Het tijdstip waarop u kunt inchecken varieert per schip. Het kan zijn dat u even moeten wachten. Indien u van de reisagent/rederij een inchecktijd heeft ontvangen dan is het zinvol om u hier aan te houden. Zo voorkomt u onnodig wachten in terminal.

Beveiliging

Na het inchecken vervolgt u de looproute naar de beveiliging. Op vertoon van uw boardingkaart, deze ontvangt u bij het inchecken, krijgt u toegang tot het schip. Uw cruise gaat nu bijna beginnen. Bij de beveiliging wordt u verzocht uw tas, jas en metalen voorwerpen op de lopende band te leggen. Vooraf krijgt u een duidelijke instructiefilm te zien.

Marechaussee

De laatste stap is de Marechaussee. Hier moet u uw paspoort of ID kaart laten zien. Via de gangway/loopbrug kunt u vervolgens aan boord van het schip.
Uw cruise gaat nu echt beginnen, veel plezier!