Klik hier Reactie Cruise Port Amsterdam op de Raadsinformatiebrief

Viking Sky veilig in Molde

De Viking Sky is veilig gearriveerd in de Noorse havenstad Molde. Viking Cruises heeft bekendgemaakt dat de volgende 12-daagse cruise van de Viking Sky is geannuleerd. Deze zou op 27 maart (met overnachting) starten vanaf Amsterdam. Het cruiseschip Viking Sky van Viking Cruises is zaterdagmiddag voor de westkust van Noorwegen in de problemen gekomen en […]

Viking Sky veilig in Molde

De Viking Sky is veilig gearriveerd in de Noorse havenstad Molde. Viking Cruises heeft bekendgemaakt dat de volgende 12-daagse cruise van de Viking Sky is geannuleerd. Deze zou op 27 maart (met overnachting) starten vanaf Amsterdam.

Het cruiseschip Viking Sky van Viking Cruises is zaterdagmiddag voor de westkust van Noorwegen in de problemen gekomen en heeft een noodsignaal afgegeven. Er is een reddingsoperatie opgestart om de 1.300 passagiers en bemanningsleden van boord te halen. Helikopters en schepen van de Noorse kustwacht zijn ter plekke om assistentie te verlenen.
De Viking Sky zou naar verluidt problemen hebben met de aandrijving, waardoor het in eerste instantie stuurloos richting de kust leek te drijven. Het schip kon daarna voor anker gaan onder zware weeromstandigheden met sterke wind en golven van 8 tot 9 meter. 
Viking Cruises: “Onze eerste prioriteit was de veiligheid en gezondheid van onze passagiers en bemanningsleden. We willen de Noorse Redningssentral en de Noorse hulpverleningsdiensten bedanken voor haar hulp en bekwaamheid in het managen van de situatie onder zeer zware weersomstandigheden. We willen ook de lokale bewoners bedanken die de gehele tijd zeer ondersteunend en gastvrij zijn geweest”.
Voor vragen kunt u bellen met de volgende nummers: USA en Australië 001-(0)888-889-8837 Engeland 0044-(0)7585-779-853 of 0044-(0)208-780-7900