Norwegian Pearl

Schip van Norwegian Cruise Line

Norwegian Pearl

Norwegian Cruise Line

De Norwegian Pearl is een groot schip uit het jaar 2006 en is het derde schip uit de Jewel Klasse. Het kunstwerk op de scheepsromp van de Norwegian Pearl is ontworpen en verzorgd door SMC Design. De Norwegian Pearl heeft net zoals zusterschip Norwegian Jewel een rustieke en klassieke uitstraling. De sfeer aan boord is een combinatie van een traditionele sfeer en een moderne sfeer door de diverse vernieuwingen. Daarnaast biedt het ‘Freestyle’ karakter van Norwegian Cruise Line haar passagiers een ruime keuze aan restaurants en neemt het de verplichting weg om op vaste tijden te dineren en om zich aan de formele kledingvoorschriften te houden, zo ook aan boord van de Norwegian Pearl. Men kende de Pearl alvorens passagiers een voet aan boord gezet hadden. Omdat het schip de Eems moest afvaren van de scheepswerf in Papenburg (Duitsland) naar de Noordzee, werd de elektriciteitslijn over het water even stilgelegd, om veiligheidsredenen. Dit veroorzaakte een grote stroomstoring die ervoor zorgde dat half Europa op 4 november 2006 zonder stroom kwam te zitten.

Dit cruiseschip was op zaterdag 11 mei 2019 in Amsterdam.

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line is een rederij die cruiseschepen exploiteert. Het hoofdkantoor staat in Miami, Florida, Verenigde Staten. Het bedrijf is in 1966 door Knut Kloster en Ted Arison, opgericht onder de naam Norwegian Caribbean Line

Andere schepen van deze rederij

Norwegian Jade

Norwegian Jade

Norwegian Star

Norwegian Star

Norwegian Spirit

Norwegian Spirit
Cruiseschip Norwegian Pearl - Norwegian Cruise Line

Lengte294.1 meter
Aantal passagiers 2394
Aantal decks15
VlagBahamas

Gerelateerd nieuws Norwegian Pearl

  • Norwegian Pearl in Amsterdam

    maandag 13 mei 2019

    Zaterdag 10 mei 2019 komt de Norwegian Pearl voor het eerst aan in Amsterdam. Dit is maiden call nr. 5 van dit jaar. Het schip is 294 meter lang, heeft 12 decken en telt ruim 2300 passagiers. Na morgen komt zij nog 3x terug bij PTA in 2019.