Zaandam

Schip van Holland America Line

Zaandam

Holland America Line

De Zaandam hoort tot een van de kleinere schepen in de vloot van de Holland America Line en is een zusterschip van het MS Volendam. Het schip heeft als thema muziek dat tot uiting komt in de vele kunstobjecten. Het schip is, net als veel schepen van deze rederij, te herkennen aan de blauwe romp. Wat u tevens bij meerdere schepen van Holland America Line en dus ook bij de ms Zaandam zult tegenkomen zijn teakhouten dekken en trapleuningen van koperbeslag. Dit is de typische Oudhollandse uitstraling waar deze schepen bekend om staan. Bij Holland America Line komt de oorspronkelijke Nederlandse achtergrond nog in diverse facetten naar voren. De menu’s en het dagprogramma zijn op alle schepen in het Nederlands verkrijgbaar, er is vaak Nederlands personeel aan boord en ook de kapitein en de officieren zijn vaak afkomstig uit Nederland.

Dit cruiseschip was op m in Amsterdam.

Holland America Line

De Holland-Amerika Lijn is een cruisemaatschappij en een dochteronderneming van Carnival Corporation & plc, de grootste cruisevaartonderneming ter wereld. Het bedrijf is gevestigd in de Amerikaanse stad Seattle.

Andere schepen van deze rederij

Rotterdam

Rotterdam

Zuiderdam

Zuiderdam

Nieuw Statendam

Nieuw Statendam
Cruiseschip Zaandam - Holland America Line

Lengte202 meter
Aantal passagiers 1432
Aantal decks10
VlagNetherlands

Gerelateerd nieuws Zaandam

  • Interviewreeks; Hoe is het nu met…VCK? #1

    dinsdag 02 februari 2021

    Afgelopen jaar was bijzonder, niet alleen voor ons als PTA maar dit geldt voor de gehele cruisebranche. Het faciliteren van aanlopen van zeecruise schepen doen wij niet alleen. In het seizoen is onze terminal een web waar vele leveranciers nauw samenwerken om alles in goede banen te leiden. Waar wij elkaar dagelijks zagen was dat […]