Klik hier Reactie Cruise Port Amsterdam op de Raadsinformatiebrief

Aangepast schutregime Zeesluis IJmuiden heeft invloed op aanlopen bij Cruise Port Amsterdam

Als gevolg van een langdurige periode van droogte en een tekort aan smelt- en regenwater heeft Nederland te maken met lage rivierstanden en hoge zoutwaardes. Om de kwaliteit van het water te bewaken heeft Rijkswaterstaat vanaf 19 juli 2022 maatregelen genomen. Waaronder een aangepast schutregime van de sluizen in IJmuiden. Dit houdt in dat er […]

Aangepast schutregime Zeesluis IJmuiden heeft invloed op aanlopen bij Cruise Port Amsterdam

Als gevolg van een langdurige periode van droogte en een tekort aan smelt- en regenwater heeft Nederland te maken met lage rivierstanden en hoge zoutwaardes.
Om de kwaliteit van het water te bewaken heeft Rijkswaterstaat vanaf 19 juli 2022 maatregelen genomen. Waaronder een aangepast schutregime van de sluizen in IJmuiden.
Dit houdt in dat er in plaats van op aanvraag, nu zoveel mogelijk schepen tegelijk, in tijdsblokken van 12 uur worden geschut.

Dit heeft invloed op de gehele scheepvaart en zo ook op de aanlopen bij Cruise Port Amsterdam. Uiteraard wordt er in overleg met alle betrokken partijen gekeken naar de best mogelijke oplossingen. Naast aangepaste aankomst- en vertrektijden, komen een aantal geplande aanlopen niet meer naar Amsterdam. Wij streven ernaar de meest actuele informatie te communiceren via de zeecruise kalender op onze website.

Reeds geannuleerde aanlopen;
MS Rotterdam 31-07-2022 & 14-08-2022 – gaat naar Rotterdam
Disney Magic 31-07-2022 – gaat naar IJmuiden

Voor meer informatie over uw cruise kunt u terecht bij uw reisorganisatie en/of rederij.
Voor meer informatie over het schutregime zie: https://www.portofamsterdam.com/nl/nieuws/zoutgehalte-noordzeekanaal

, , ,